Bemcentinib fra BerGenBio mot covid-19

BerGenBio er et norsk biotek-selskap på Oslo børs. Selskapet utvikler legemidler mot mange kreftformer, og har en imponerende stor pipeline med flere studier som har fullført fase 2.

Bemcentinib er deres ledende produkt, også kalt BGB324 og R428. Medisinen kommer i form av en kapsel som svelges. Dette er en selektiv hemmer av AXL-kinase, som har effekt mot de fleste krefttyper og mange virus, som Ebola, Zika og SARS-CoV-2 (covid-19).

Selskapet har nylig fullført to kliniske fase 2-studier av bemcentinib mot covid-19 i Sør Afrika, India og ACCORD i UK, som har vist svært god effekt. Studiene viste at det var en statistisk signifikant større sannsynlighet for kortere tid til klinisk forbedring eller utskrivning ved behandling med bemcentinib sammen SOC (standard of care), sammenlignet med SOC alene. Tester viser i tillegg at bemcentinib også fungerer på nye mutasjoner av viruset.

Nedenfor lenkes det til videoer, presentasjoner, publikasjoner og annet. Innholdet vil forsøkt bli oppdatert løpende, og vil sortere med nyeste innhold øverst.